Skip to main content

Film som berättar historier

Våra kunder kan kommunikation. Vår uppgift är att tillföra idéer och kunskap inom filmproduktion. Vi hjälper uppdragsgivarna att berätta sina historier.
Det kan vara att beskriva alternativa arbetssätt för medarbetare, att presentera nya tjänster eller produkter för kunder eller att förklara organisationens utveckling för ägarna.

Lantmännen

Dags för kosläpp i Hagshult utanför Värnamo. Glada kor och spralliga barn. Eller tvärtom.

Vi besöker en av Lantmännens partnergårdar och får höra Ulrika och Carl-Johan berätta om hur de kom på idén med ett kopensionat.

SolarEdge

Solpaneler blir allt viktigare för elproduktionen. I Trelleborg har en bostadsrättsförening tagit steget fullt ut och är i stort sett självförsörjande på el.

Företaget SolarEdge har utvecklat solpanelerna och levererat anläggningen. På deras uppdrag besökte vi bostadsrättsföreningen för att visa hur det fungerar och höra tankarna bakom satsningen.

Trelleborgs lasarett

Den här filmen visar hur det är att jobba på ett mindre sjukhus. Genom att komma nära människor vill filmen attrahera nya medarbetare.

Utmaningen är att spegla vardagen, medarbetarna och patienterna på en och en halv minut. Fokus hamnar givetvis på teamkänslan.

Medicon Village

På Medicon Village i Lund frodas företagande, forskning och utveckling inom life science. I september invigdes ”The Spark”, en helt ny byggnad med plats för företag som växer.

Vi gjorde en film om den senaste tidens utveckling. Vi bad representanter för några företag och organisationer berätta vad det innebär för dem att vara en del av Medicon Village.

IKEA

Intranätet är en viktig kanal för att utveckla relationerna i ett stort företag. När IKEAs intranät lanserades för mobila enheter fick vi uppdraget att berätta om det för de många medarbetarna. Filmen skulle vara kort och tydlig och kunna visas på stora skärmar och små, med och utan ljud. Vi gjorde en animerad film som visar hur den mobila tjänstens funktioner kan användas i olika miljöer.

Lantmännen

Kundägda företag har en annan relation till sina kunder jämfört med andra företag. Kommunikationen baseras på saklighet och trovärdighet. En lantbrukare som funderar på att köpa en ny maskin kan ha stor hjälp av att se hur andra använder maskinen och höra vad de tycker. Vi har fokus på människor, också när vi gör filmer om maskiner.

Länsförsäkringar

Även Länsförsäkringar är ett kundägt företag. Relationen med kunderna/ägarna utvecklas och underhålls bland annat genom företagets digitala kanaler. Den här filmen beskriver hur kunderna kan påverka genom att nominera kandidater till företagets högsta instans, fullmäktige.

Tourism in Skåne

Krögaren på Hörte brygga, Martin Sjöstrand, beskriver sin matfilosofi. Filmen är producerad för Tourism in Skåne, en organisation som stödjer företag inom besöksnäringen. Syftet är att sprida idéer och inspirera andra som jobbar med turism i Skåne. Vi besökte Hörte brygga just innan säsongen drog igång och fick en personlig berättelse om råvaror, småskalighet och smaker.

Be the Change

Pellevision stödjer hjälpen till kvinnor i Kongo som utsatts för sexuellt våld. Vi åkte till Bukavu i östra Kongo och träffade kvinnor som drabbats. Vi besökte Panzisjukhuset och intervjuade grundaren, doktor Denis Mukwege. För sitt arbete på Panzisjukhuset tilldelades doktor Mukwege Nobels fredspris 2018.
Vi har producerat den här filmen utan ersättning, det är vårt sätt att bidra. Du kan också bidra genom att skänka pengar till hjälparbetet. Tillsammans gör vi skillnad.
Swisha ditt bidrag till Lions Club ”Be the Change”: 1234717641 .

Har ni frågor om film?

Mejla oss

Eller ring oss på: 076-681 30 11